projeleri
  • ΗΠΑ: Παρέμβαση στο κυπριακό λόγω υδρογονανθράκων

    ΗΠΑ: Παρέμβαση στο κυπριακό λόγω υδρογονανθράκων

  • Τεράστιο το κοίτασμα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ

    Τεράστιο το κοίτασμα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ

  • Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ από δύο δημοσκοπήσεις

    Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ από δύο δημοσκοπήσεις

  • Οι ρυθμίσεις για τα δάνεια

    Οι ρυθμίσεις για τα δάνεια

  • Με καπέλο 20% πληρώνουμε το ρωσικό φυσικό αέριο

    Με καπέλο 20% πληρώνουμε το ρωσικό φυσικό αέριο

Οι εκτιμήσεις Reuters και F.T. ελληνική οικονομία

  • Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Την εκτίμηση ότι ο τουρισμός ενδεχομένως να οδηγήσει σε συρρίκνωση της οικονομίας κάτω από 4% φέτος αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών.

Σε δημοσίευμα του, το Reuters αναφέρει πως «η Ε.Ε. και το ΔΝΤ περιμένουν συρρίκνωση της οικονομίας κατά 4,2% το 2013, την ίδια στιγμή που η Τράπεζα της Ελλάδος περιμένει συστολή 4,6%. Ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις πως μπορεί η ύφεση γι αυτόν τον χρόνο, να είναι κάτω από 4%».

Το πρακτορείο, εκτιμώντας τις δηλώσεις του αξιωματούχου αναφέρει πως η μείωση της ύφεσης στην Ελλάδα πέρα από τις προβλέψεις των δανειστών, θα οφείλεται στην άνοδο του τουρισμού στη χώρα.

Καμία ουσιαστική βελτίωση στην Ελληνική οικονομία δεν βλέπουν οι FinancialTimes μετά και την δημοσιοποίηση των νέων στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ, τα οποία παρουσιάζουν μικρή μείωση στις τιμές, αλλά και πτώση στον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής.

Σε δημοσίευμα τους, οι FinancialTimes σχολιάζουν την μείωση των τιμών κατά 1,3% τον Αύγουστο, επισημαίνοντας πως οι μόνες τιμές που αυξήθηκαν ήταν στην εστίαση κατά 7,5% και στα προϊόντα καπνού και αλκοόλ τα οποία αυξήθηκαν κατά 3,5%.

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρεται στην πτώση του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής κατά 8,1%τον Ιούλιο και υποστηρίζει πως οφείλεται στην πτώση κατά 19,6% της ηλεκτρικής παραγωγής και στην πτώση 4,3% της βιομηχανικής παραγωγής.

Κλείνοντας, οι FinancialTimes χαρακτηρίζουν τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ «αποθαρρυντικά» για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Πηγή: iefimerida.gr

English French German Greek Italian Portuguese Russian Spanish

Η πρώτη εκπομπή που μεταδόθηκε από την ελληνική τηλεόραση για την ΑΟΖ στις 17.06.2006 από το "Κανάλι 10". Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Τάσο Παπαδόπουλο ο καθηγητής του Maryland Θόδωρος Καρυώτης εξηγει, γιατί η ΑΟΖ υπερτερεί της υφαλοκρηπίδας,για την οποία τότε συζητούσε με τους γείτονες της, η ελληνική πλευρά.  

tpapad
24betgr

KOURDISTO NEW